19

Duftspor

Dufte bringer mig til eksotiske, triste, regnvåde, solbeskinnede, mørke og lyse steder. På et splitsekund, kan en bestemt duft føre mig afsted på erindringens bølge og jeg tror, at mange kan nikke genkendende til pludselig at befinde sig et helt andet sted alene på baggrund af en duft.

På samme måde kan nogle dufte give mig kvalme, mens andre gør mig sulten på mad, livet eller kærlighed. Dufte kan rumme sanseindtryk af enhver slags og for nogle af os, er det noget af det kraftigste stimuli, vi kan modtage.

Nogle gange handler det, helt banalt, om erindringen om en god gryderet, som så aktiverer sultcentret og gør os urimelige og utålmodige.

Vi gør klar

Jeg havde lige startet lammegryden og ikke 2 minutter efter den var sat over, stod Oline i køkkenet og sagde “Mmmm”, hvorefter hun spurgte, hvornår vi skal spise. Med udsigt til et par timers tålmodig venten, blev hendes ansigtsudtryk tvært og hendes svar på mit “Vil du have en banan?”, var ikke specielt venligt.

Jeg lader duften sive og håber, at hun kan glæde sig i stedet for fortsat at være sur. Om et par timer er moster her og vi skal spise.

I mellemtiden er der altså masser af frugt til fri afbenyttelse og så får hun endda en ekstra bonus i form af afrydningstjansen senere. Jeg er sikker på, at hun bliver begejstret.

Du vil sikkert også kunne lide