34

Sådan er det også…

Solen skinner fra en næsten skyfri himmel og der står hyacinter på mit bord.

Jeg havde en forventning om, at denne dag ville være frygtelig tung. At den ville koste tårer fra morgenstunden og det, at Alexander ville være fyldt sytten i dag, ville overmande mig og gøre dagen uudholdelig, men sådan er det ikke. Dagen er en god dag.

Morgenstunden blev god, med alle mand ved kaffekopperne i samlet trop og tid til at snakke og mindes. I min postkasse lå en betænksom mail, som gjorde morgenen ekstra god. Oline blev sendt af sted til skole, med løftet om en helt igennem god dag, for det havde hun brug for. Vi vil gøre vores bedste, for at leve op til det løfte, for der er i virkeligheden ikke grund til andet.

Alexander er ikke længere. Jeg ville ønske, at det var anderledes, men virkeligheden er, at han ikke længere skal fejres med flag og gaver fra morgenstunden. Han skal ikke have lov til at bestemme aftenens menu, men jeg har hørt rygter om, at det alligevel er lykkedes ham. Han ønskede altid flæskesteg. I aften skal vi spise flæskesteg. Det er også en måde at mindes på.

I løbet af eftermiddagen vil jeg tage forbi kirkegården. Alexander er herhjemme. Han lever videre i alt hvad vi gør, men alligevel har jeg behov for, at tage omkring hans grav, for at tænde et lys. Så det gør jeg.

Der falder med sikkerhed en tåre eller to, men jeg har for længst accepteret, at det er en del af at være mig for tiden. Jeg græder tårer. Når jeg græder dem for mig selv, er det ikke svært. Det er i de øjeblikke, hvor jeg græder dem for Alexander, at det bliver svært. Når jeg pludselig husker, at der var så meget, han stadig havde til gode og skulle have haft med herfra. Når jeg husker, hvor svært han havde det, den sidste tid. Når jeg husker, at han ikke havde det let, gør tårerne ekstra ondt.

I dag vil jeg forsøge, at huske alt det gode vi havde sammen. Jeg vil huske, at han var en gave til mig. Jeg havde ham kun til låns, men jeg fik lov til at låne. Jeg er i virkeligheden et meget privilegeret menneske.

Hyacinterne

På mit bord står de blå hyacinter. I eftermiddag vil jeg sætte blå hyacinter ved Alexanders grav. Vi kan lide dem, både han og jeg.

Du vil sikkert også kunne lide