19

Fredagsglimt

Fredag er den bedste dag i ugen, efter min mening. Den kan aldrig blive lang nok og weekenden indledes med længsel efter arbejdsdagens ophør, så jeg kan komme hjem og slå hul på den.

Sådan er det ikke i dag, hvor jeg tilbringer dagen hjemme, ved siden af telefonen. Jeg er på disponibel tid med forpligtelse til, at kunne rykke ud med minutters varsel. Foreløbig har her været stille.

Fredagsglimt

Jeg traver rundt om mig selv, for jeg vil ikke indlede store projekter med tanke på, at telefonen kan ringe om et øjeblik. Jeg ser nullermænd og krummer på gulvene, støv i vinduekarmen og ved godt, at det er nødvendigt, at starte klude, vand og sæbe op på et senere tidspunkt.

Lige nu nyder jeg bare kaffen, trækker tiden og kæmper med den indre stemme, som siger, at jeg sagtens kan støvsuge (nej, for så kan jeg jo ikke høre telefonen), sagtens kan støve af (nej, for så hører jeg måske heller ikke telefonen – og bed mig ikke forklare nærmere) og egentlig sagtens kan blande en spand sæbevand og komme i gang. Jeg gider jo i virkeligheden ikke og det er så bekvemt, at have en undskyldning for ikke at gøre andet, end det jeg gør nu. Nemlig ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide