20

Snestorm, den er her…

Formiddagens udsigt er intet mindre end betagende. Jeg sidder indenfor i varmen, kaffen er skænket og udenfor ruden hvirvler sneen hidsigt hid og did. Radioen er tændt og jeg lytter til Gitte og Nis, som i dag beskæftiger sig med gospel.

Ind imellem spiller de et stykke musik, som får mig til at synge højlydt med. Så lyder det nede fra kontoret “Århhh, hold nu mund” og jeg forstår ingenting, for min sangstemme er jo uovertruffen…

Onsdagsudsigt

Værterne afbrydes med mellemrum, for der kommer løbende snerapporter fra Nordjylland. Der er kaos heroppe, alle fly er aflyst, for det blæser for meget til at lette. På bakkerne i og omkring Aalborg sidder lastbiler fast og er i gang med at bakke forsigtigt retur, mens radioen advarer mod det trafikale kaos. Vejdirektoratet opfordrer til, at man kun kører ud, hvis det er strengt nødvendigt.

Kenneth mente bestemt, at det var strengt nødvendigt at få hentet en sjælden raritet i Sæby, som er et af de steder, som er hårdest ramt, men jeg har heldigvis vetoret og der er udstedt forbud. I dag bliver en dag, som skal nydes indendøre. Der er kun 200 meter til nærmeste indkøbsmulighed, så jeg er sikker på, at vi overlever i denne omgang.

Oline ligger inde i stuen. Hun har ferie og det betyder, at hun ind imellem får lov til at sove derinde. Tv’et kører til sent ud på natten, mens hun gysende ser alle de frygtelige film, hun kan finde og dagen efter er hun umulig at få liv i, men i dag betyder det ingenting. Vi skal ikke andet end hygge.

På bordet ved siden af mig, ligger kludetæppet. Jeg tager en række i ny og næ, ligger det lidt til side og nyder, at der ikke venter noget forude.

Kluden

Senere på dagen vil jeg vove mig udenfor. Jeg skal ud for at mærke vejret. Der kan ikke være snestorm uden en tur ud i den.

Oline kan måske lokkes med, men Oskar skal med sikkerhed med, selvom hans trang til udeture er reduceret til det absolutte minimum i disse timer. Han kiggede ud af døren tidligere og vendte resolut om på hælen. Han skulle ikke nyde noget.

Det skal jeg…

Du vil sikkert også kunne lide