14

Kaffetid er god tid

Kaffebrygning kan være stor kunst, men i hverdagen er der ikke meget kunst over min kaffe. Den laves i en stempelkande og den eneste kunst, som vedligeholdes med stædighed er, at jeg altid sørger for en kaffe beregnet netop til mine elskede stempelkander, ellers ingen hokus pokus.

Kaffen findes frem

Jeg gemmer den oppe i skabet, sammen med teen, kakaoen og lidt chokolade, for det sker jo at mennesket uden rygrad, aka mig, får en ubetvingelig trang til et stykke chokolade sammen med kaffen. Det er slet ikke så ringe en kombination og jeg har været så snedig, at der udelukkende ligger små, sirligt indpakkede stykker, så jeg ikke fristes til mere end et enkelt stykke. Mådehold er nemlig ikke min styrke.

Ved siden af min elskede frøkande står sukkeret. Det hjemføres i enorme og latterlige mængder fra Provence hver sommer. Jeg køber anselige mængder, for det skal holde resten af året, indtil jeg igen kan være heldig og måske returnere til lavendlernes land.

Ind imellem snupper jeg i stedet en teskefuld af min brune rørsukker og det er alene fordi det giver mig lejlighed til at hente den smukke, lille rødmønstrede skål frem.

Kaffesukker

Skålen fandt jeg på en hylde oppe i Hjallerup. Deroppe, i udkanten af byen, ligger nemlig Hjallerup Genbrug. Det er 1200 kvm spækket med alt mellem himmel og jord og en bestyrer, som vist roligt kan kaldes kræmmer om en hals.

Priserne deroppe er ikke længere attraktive. Faktisk er mange af dem alt for høje, efter min mening, men man kan ind imellem være heldig og falde over en lille, smuk ting, som kan erhverves for rimelige penge. Skålen kostede mig en rund tier for et par år siden og jeg elsker den inderligt. Den har en lillesøster, som kostede en femmer. Hun kan fint bære et stykke chokolade eller to og så synes jeg, de er så smukke med deres røde tegninger.

Jeg elsker loppemarkeder. Mange hader dem inderligt og det skal ingen hemmelighed være, at jeg med sikkerhed er en belastning at have med sådan et sted, for jeg kan bruge timer på at snuse. Jeg synes det er helt fantastisk at finde den ene ting, som gør mig glad og jeg plejer at være god til at handle. Det er jo en del af det at have det sjovt sådan et sted, men som sagt skal man have tålmodigheden med, for at følges med mig. Det er derfor jeg oftest gør det alene, men jeg har en idé om, at jeg skal have lokket Ella med på tur ud i Nordjylland, når solen og foråret indfinder sig. Så kan hun lære det!

Kaffen er klar. Jeg skal have varmen og det klarer den.

Du vil sikkert også kunne lide