11

Blomsterflor

En lørdag med mig på handlen lykkes ikke uden blomster. Sådan gik det også i dag, hvor jeg fik lagrene fyldt op med hyacinter, tulipaner og ikke mindst de franske anemoner, som jeg elsker.

Franske anemoner

De havde yndlingsfarven. De hvide med limegrønne tegninger og lilla kerne. De er så smukke og diskrete, men fuld af overraskelser, hvis man bevæger sig tæt på.

Kronbladene er behårede. Fimrehår yderst på hvert enkelt blad gør blomsten lodden og frugtknuden er den smukkeste lilla farve og helt fløjsagtig.

Franske anemoner

Det er ikke altid de er til at få. Når sæsonen for dem er her, køber jeg i vildskab, for jeg elsker dem. Jeg har lagt tæt ved 100 løg nede i mit blomsterbed, men ikke én eneste er kommet op af jorden, så enten er jeg et fjols eller også var løgene af ualmindelig ringe kvalitet, men jeg ærgrer mig stadig over udeblivelsen.

Jeg må have købt nye forsyninger, når tiden er til den slags udfoldelser.

Franske anemoner

Den helt hvide anemone er også smuk, men jeg er nu mest forlibt i den, som brydes lidt af den limegrønne farve, som jeg elsker.

Anemonerne står på bordet, ved siden af computeren, så jeg konstant kan nyde synet. Senere forvises de til stuen, men ikke endnu. Lige nu skal de akkompagnere den kop kaffe, som jeg så rigeligt har fortjent efter lørdagens indkøbsraid.

Bagefter er det så tid til at hente solen, for den lader ikke til at komme frivilligt i dag og natten byder på måneformørkelse, så jeg ville nu gerne have skyerne brændt af inden.

Du vil sikkert også kunne lide