Kenneth kan ikke få tingene stærke nok. Måske disse små fætre kan gøre det…
De lå til skue tidligere i dag, så jeg greb en håndfuld. Nu skal han få, skal han.
Habanero regnes for en af verdens stærkeste chili, så mon ikke de skulle kunne sætte lidt fut i metabolismen. Jeg tror det og det skal bestemt komme an på en prøve.
These are great and very aromatic, but, important: protect your fingers when slicing them, wear gloves or the like! Although I tried to touch them as less as possible my fingertips ached for 3 whole days! They make nice plants, by the way :-) And they ripen at approximately the same time as grape tomatoes …
Tomaterne blancheres og skindet flåes af. Tomaterne skæres groft ud, bananen skrælles og skæres ud, æble skrælles og skæres i tern. Det hele koges sammen i en gryde med kanel, ingefær, stjerneanis og smages til med sukker og citronsaft. Et stort stykke chili tilsættes, styrken af chili frugten vælges efter temperament. Chili stykket fjernes straks marmeladen har en passende styrke, smag undervejs. Blandingen koges ind til marmeladekonsistens og pureres om nødvendigt. Afkøles.
Han skal da en tur forbi Gartneri Toftegaard. Det er godt nok på sjælland, men så vidt jeg husker sender de også planter når vi kommer til maj måned, så skulle det være til at få lysten styret. Jeg kan varmt anbefale dem, vi sælger -og spiser dem selv…….. http://www.gartneri-toftegaard.dk/
Skal han så ikke søge optagelse her:http://www.ringoffire.net/
John Rasmussen aka Chili John har i en af sine kogebøger nærmere beskrevet hvad begrebet “Ring of fire” også dækker over!
Jamen, fortsat hot lørdag.
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
14 kommentarer
Liselotte
4. marts 2007 at 09:12Man kan i hvert fald få det, Bolette ;-)
Bolette
4. marts 2007 at 00:42uha hot hot jeg har det hele hule hot hot….
Liselotte
3. marts 2007 at 22:28Tak for opskriften, Tina. Den kunne sagtens være noget for os :-)
birx, thanks for the advice with the gloves. Fingertips aching for 3 days… wow :-(
birx
3. marts 2007 at 22:08These are great and very aromatic, but, important: protect your fingers when slicing them, wear gloves or the like! Although I tried to touch them as less as possible my fingertips ached for 3 whole days! They make nice plants, by the way :-) And they ripen at approximately the same time as grape tomatoes …
Tina
3. marts 2007 at 19:05Ved ikke om det her er noget?
Tomat/Chili marmelade
1 kg tomater
1 banan
200 g madæbler
Kanel
Ingefær
Citron
Stjerneanis
Rør sukker
Tomaterne blancheres og skindet flåes af. Tomaterne skæres groft ud, bananen skrælles og skæres ud, æble skrælles og skæres i tern. Det hele koges sammen i en gryde med kanel, ingefær, stjerneanis og smages til med sukker og citronsaft. Et stort stykke chili tilsættes, styrken af chili frugten vælges efter temperament. Chili stykket fjernes straks marmeladen har en passende styrke, smag undervejs. Blandingen koges ind til marmeladekonsistens og pureres om nødvendigt. Afkøles.
Bon appetit. :)
Liselotte
3. marts 2007 at 19:02Vi dyrker skam chili hvert år, men måske han fremover skal i gang med Habanerodyrkningen :-)
Mie
3. marts 2007 at 17:33Han skal da en tur forbi Gartneri Toftegaard. Det er godt nok på sjælland, men så vidt jeg husker sender de også planter når vi kommer til maj måned, så skulle det være til at få lysten styret. Jeg kan varmt anbefale dem, vi sælger -og spiser dem selv……..
http://www.gartneri-toftegaard.dk/
Liselotte
3. marts 2007 at 17:33Det har jeg, Sanne :-)
Sanne
3. marts 2007 at 17:18…håber du har en kold øl til ham:-)
Liselotte
3. marts 2007 at 16:08Britt, jeg vil vist ikke vide mere… ;-)
Claus, jeg overlader dem til Kenneth. Jeg skal ikke nyde nowed da! ;-)
Claus
3. marts 2007 at 16:04Det er sikkert ikke tilfældigt at naturen har givet dem samme farve som brandhaner.. God appetit.
Britt
3. marts 2007 at 15:36Skal han så ikke søge optagelse her:http://www.ringoffire.net/
John Rasmussen aka Chili John har i en af sine kogebøger nærmere beskrevet hvad begrebet “Ring of fire” også dækker over!
Jamen, fortsat hot lørdag.
Liselotte
3. marts 2007 at 15:34Ja, det vil jeg tro, at de gør ;-)
capac
3. marts 2007 at 15:26En fryd for øjet – og dér røg smagsløgene… ;-)