24

Birch

Så er Birch klar til en pakning. Silkepapir og krøller skal der til. Det skal sendes til Lyngby til en dejlig kvinde, som fortjener lidt opmærksomhed som modvægt til alt den opmærksomhed hun altid har vist min familie.

Birch er endelig færdigt

Sjalet er let som et fnug, fordi det er så stormasket og samtidig er det strikket af den skønneste Alpaca, så det varmer i samme sekund, som det rammer skuldrene. Hun fortjener det og jeg håber, at det kan sprede lidt af den glæde jeg følte ved at strikke det til hende.

Birch i Alpaca

Der ligger en sød historie bag garnet, som sjalet er strikket af. For mere end 15 år siden kom Susanne og satte en pose lækkert Alpaca i min stue. Hun havde købt det, fordi hun havde en idé om, at hun skulle strikke de smukkeste ting af det, men det var aldrig rigtigt blevet til mere end idéen. Nu syntes hun så, at jeg skulle have glæde af det og det skal jeg love for, at jeg siden har haft. Der er strikket mange varme og smukke ting af garnet og der er stadig rester tilbage.

Nogle af farverne forsvandt hurtigere end andre, men denne farve blev liggende på hylden, hvor den levede en stille tilværelse indtil forleden, hvor jeg besluttede mig for, at det skulle komme til ære og værdighed igen, som en opmuntring til en kvinde jeg beundrer for hendes aldrig svigtende humør og livslyst. Kvinden er Susannes mor. Det er vel passende at garnet finder den vej igen, synes jeg.

Fakta om sjalet:

  • Mønster: Birch er fra Rowan Knitting Magazine #34
  • Garn: Pinguin Alpaga
  • Garnforbrug: 241 gram
  • Strikkepind: 5 mm ADDI Turbo rundpind (længde: 80 cm)

Mønstret er ikke det mindste vanskeligt, men jeg har stor fordel af at anvende et tælleark, som jeg selv har lavet. I starten, når pindene strækker sig over omtrent 300 masker, er det vanskeligt at huske hvilken mønsterpind man er nået til og så er det rart at føre et regnskab.

Du vil sikkert også kunne lide