13

Fremtidsplaner

Sådan en smule i trods kan man godt begynde at planlægge køkkenhaven. Jeg kan i hvert fald, for jeg vil snart have forår og det er faktisk lige om et øjeblik, der skal såes, hvis planterne skal have de optimale vækstbetingelser, så jeg er i gang.

Jeg har besluttet, at køkkenhaven ikke skal ligge brak i år. Vi har tiden til det. Vi har stor glæde (måske er det i virkeligheden kun mig) af at gå dernede i den sidste aftensol og luge, rette en række eller to og siden slæbe salat, gulerødder og ærter indenfor.

Jeg laver lister, mens jeg drømmer…

Køkkenhavedrømme

I køkkenhaven skal i hvert fald være:

 • Ærter – og måske sukkerærter
 • Bønner af enhver tænkelig slags
 • Squash – gerne flere slags
 • Rødbeder
 • Gulerødder – mindst en vinter- og en sommervariant
 • Chili
 • Kål
 • Salat og gerne flere forskellige
 • Græskar til sylt og pynt
 • Radiser
 • Kartofler
 • Jordskokker
 • Dild

Sommerblomster i rækker skal der også være plads til dernede. Jeg elsker at hente buketter ind gennem hele sommeren og Isabella Smith er god inspiration, når jeg skal have valgt dem, som får plads dernede.

Sommerblomsterne

Nogle blomster har jeg altid succes med, andre måske mindre held med, men når de så lykkes, er de en fryd for øje, næse og sjæl, så der skal såes så rigeligt, har jeg besluttet. Jeg laver en liste, som hele tiden udvides med endnu et ønske…

 • Tallerkensmækker – til salaterne
 • Solsikken – fordi den er glad
 • Solhat, fordi den er så smuk
 • Valmuer
 • Kongedild, fordi blomsterstanden er helt fantastisk
 • Tobak og det skal være både den hvide og den kradse lime
 • Ærteblomster
 • Floks
 • Røllike
 • Asters

Dertil kommer så alle sommerblomsterne i krukkerne og naturligvis en ordentlig skudefuld Dahlia, som slet ikke er til at undvære.

Jeg må hellere begynde at spare op. Både kroner og kræfter.

Du vil sikkert også kunne lide