7

Av, kan det virkelig passe?

Jeg venter på billedet nedenfor. Jeg venter på en telefonopringning. Med ryggen mod muren venter jeg – i mere end én forstand.

Jeg venter

Solen skinner, fuglene synger og jeg venter på en telefonbesked. Måske er det en træls besked jeg skal have, men måske er den god og redder dagen. Jeg ved det ikke, men jeg ved, at der er stor sandsynlighed for, at den bliver en besked, som efterlader mig med massiv ærgrelse over ikke at have bedre styr på mit liv.

– Jeg forstår ikke den sms du sender. Du skriver jeg skal arbejde næste lørdag om aftenen. Det tror jeg altså ikke. I min kalender står der ikke, at jeg har vagt og faktisk er der en rund fødselsdag i Skivum Krat, som jeg havde planer om at deltage i festlighederne omkring.

– Hmmm… det forstår jeg ikke, for der står herinde på planen, at du har vagt hele næste weekend…

– Nej, nej… det må være påsken du tænker på!

– Nej, der står her, at det er dig der har vagten i næste weekend. Og i påsken.

Herefter indfandt tvivlen sig. Jeg havde ikke vagtskemaet med, men kun min kalender og det eneste der stod i den var, at jeg skulle til stor fødselsdagsfest næste lørdag. Suppe, steg og is, musik, sange og højt humør havde erstattet det skriggule V, som ellers kendetegner mine vagter i kalenderen, men hvem tog fejl?

Jeg nåede hjem for ti minutter siden. Jeg har tjekket. Det er mig, der har overset vagten i næste weekend. Det var også mig, der brødebetynget ringede til chefen for at tilstå brøleren, mens jeg i tankerne var ved at forklare Ove, hvorfor jeg ikke kom og fejrede hans fødselsdag med ham.

– Jeg har klaret den, men det koster…

– var beskeden. Hun kan bare sige hvad. Jeg står klar i kulissen, for hun reddede min dag og starten på weekenden, som ellers var endt kedeligt, for hvem ønsker af melde afbud i sidste øjeblik, fordi man er et fjols. Jeg gør ikke!

Blå fredag

Nu er himlen over Gug atter blå. Weekenden er skudt i gang. Jeg har energi for to og pønser på en ommøblering af stuen, men jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke skal nævne mine planer for Kenneth…

Du vil sikkert også kunne lide