9

Stille lørdag

Oline og jeg er alene på skansen, så dagen skrider langsomt frem i vores tempo. Der skal snakkes, grines af Southpark, som Oline lige har “opdaget” og der skal snakkes lidt mere. Ind imellem skal der udføres lidt praktiske ting såsom oprydning og vask. En forestående indkøbstur gider ingen af os, så tiden trækkes og vi har stadig morgenhår.

På bordet står en buket hvide, sprøde tulipaner. Jeg elsker hvide tulipaner. Jeg havde bare helt glemt det indtil i går, da de fandt deres plads på hjørnet.

Hvide, sprøde tulipaner

Nu står de der og sender sammen med solens stråler energi ind i køkkenet. Det er der god brug for, for der skal stryges i dag, men jeg har fundet fidusen.

Efter nyt bord i bryggerset, er der blevet nærmest hyggeligt derude og Beolitten kan snildt stå på hjørnet og underholde mig, mens jeg finder det første strygetøj frem.

Fransk vask og strygning

I tørretumbleren rumler sofabetrækket stadig. Det er en krig om at tørre, men vi har ikke travlt, så det er i orden. Der dufter af lindeblomst i hele huset. Både skyllemiddel og strygevand dufter, så der er en skøn brise af sommer og sol, når man ind imellem ramler ind i en af slipvindene.

I stuen står lyserøde hyacinter. Man skal tæt på for at de kan overdøve duften af lindeblomst, men de kan.

Hyacinterne

Om nogle timer får de følgeskab af sofabetrækkets duft af sol og sommer. Måske vi til den tid har fået os taget sammen til et bad og en indkøbstur, men jeg tvivler.

Du vil sikkert også kunne lide