10

Solskinsdag, mavefryd

Vi tog en tur ud i luften. Vi trængte til at proviantere på havefronten efter formiddagens kedelige nyhed. Vi trængte til at bære lyset hjem.

På vej over Indkildevej passerede vi Gug Erhvervspark. Kom ikke og sig at vi lider af storhedsvanvid i Gug. Vi vil til enhver tid benægte. Hårdnakket.

Gug Erhvervspark

Hvor om alting er, så havde Modström etableret lagersalg derinde, så vi tog det som en opfordring til et svinkeærinde og strøg indenfor, hvor vi fandt 3 smukke sommerkjoler og to yndige sommertoppe til Oline, inden vi igen kastede os i bilen og satte kursen mod Skalborg.

Stedmoder i Bauhaus

Vi endte i Bauhaus, som havde en større samling stedmoder udenfor. De fristede, men jeg holdt mig i skindet. Hjemme på terrassen stod stadig et lille udvalg, som endnu ikke var plantet, så i stedetkoncentrerede jeg mig om frøsamlingen indenfor.

Der var også så rigeligt at koncentrere sig om. Specielt hvis man har lovet sig selv at udvise mådehold…

Frø i Bauhaus

Det endte med:

Blomsterne skal fordeles i henholdvis bede og køkkenhaven, hvor blandt andet de stolte kavalerer plejer at gøre haveoplevelsen ekstra smuk.

Til køkkenhaven blev det til:

 • 1 kæmpepose sommergulerod, Nantaise 2
 • 1 kæmpepose ærter, Kelvedon Wonder
 • 1 pose squash, Diamant
 • 1 pose persille, Comun 3
 • 1 pose persille, Moss Curled 2
 • 1 pose pralbønner
 • 1 pose bønner, Mechelse Markt
 • 1 pose rødbeder, Forono
 • 1 pose chili, Cayenne Long Slim
 • 1 pose frilandsagurk, Long Green Ridge
 • 1 pose radiser, Cherry Belle

Her til kommer så de ting, som siden render til huse. Der mangler stadig græskar og jeg plejer gerne at lade mig friste yderligere i den kommende måned, men det her er en god og solid start.

Egentlig skulle der forspires i dag, men det får vente til i morgen, hvor jeg også har en del forårsløg, som skal sættes. De Dahlia som strøg i vognen venter lidt endnu, men jeg glæder mig til nogle af dem. Specielt Crazy Love og Smokey.

Der bliver masser af små planter, hvis jeg har held ved dem. Nogle af dem skal Ella have og der ryger nok også en del af dem til København, når jeg sidst i maj skal derover på kursus. Der er jo en kolonihave, som sikkert kan trænge.

Den sidste del af eftermiddagen er brugt udenfor. Der er renset, ryddet og gjort ved. Kenneth fik jeg lokket i træet, så nu har jeg aftensol på terrassen. Den står ind ad køkkendøren lige nu og det er skønt, når jeg om lidt starter på aftensmaden.

Kenneth forsvinder

I Bauhaus lokkede de forøvrigt også med orkideer. Jeg har aldrig kunnet lide orkideer. Nu er det nærmest blevet en besættelse og jeg kan beundre i lang tid.

Orkideer

Planten til venstre endte herhjemme. Den er så smuk, så smuk…

Du vil sikkert også kunne lide