11

Det er, som det skal være

Oskar og jeg har været på ekskursion på landet. Han fandt gyllelugten besnærende, som den eneste i selskabet. Han fandt også andre og unævnelige ting besnærende og faktisk var jeg temmelig ked af, at han skulle returnere til min bil, men jeg kunne vel ikke lade ham rende efter den hele vejen hjem igen, så der var ingen vej udenom. Ind måtte han.

Raps i mørkningen

Vi skulle til Vårst. Oline var hjemme hos en skolekammerat og på friskoler, kan de komme langvejs fra. Vårst ligger 12 km her fra, ude på landet og er kendt land for os, for det var her min far boede de sidste mange år af sit liv.

Det er en hyggelig, lille landsby, som for børn må være Paradis på jorden at vokse op i, men til gengæld ville jeg nødig bo der som teenager. Så må man simpelthen kede sig halvvejs ned til kineserne, men så er alderen for selvstændige rutebilsudflugter vel også ved at være nået.

Stille Skolegade

Vårst Skolegade er stille sådan en tirsdag aften. Ikke et øje i sigte og kun lyden af solsorten i øret er der derude, hvor verden næsten ender, men der er trygt og godt at komme, synes jeg.

Min far nåede at bo tre steder i byen i mine voksenår. Han lagde aldrig trangen til at flytte fra sig og i dag kunne jeg konstatere, at det hus han gik i gang med at tegne og siden bygge, for aldrig nogensinde at få gjort færdigt, er sat til salg igen.

Fars hus

Måske går han igen…

Nej, spøg til side. Det var underligt at gense huset, for lige derinde, bag vinduerne, har jeg tilbragt lange, tunge timer ved hans sygeseng og siden dødsleje, men det rørte mig underligt nok ikke synderligt, at stå der nu. Livet går videre og jeg flytter mig.

Det er, som det skal være.

Du vil sikkert også kunne lide