14

Mælkebøttesol

Der er pause mellem to opgaver. Frokostpause blandt andet, som bruges til at nyde vejret, som er underligt ubestemmeligt, for solen tilsyneladende hverken kan eller vil bryde rigtigt igennem, men den lurer lige under overfladen og der er dejligt lunt udenfor.

Der kom en smule regn i weekenden og græs er taknemmeligt og skal bare se skyggen af en grå sky, så begynder det at vokse. Min plæne var heller ikke sen til at få det lange ben foran, så forude venter vist en trimning, men det gør ingenting, at det ikke bliver lige nu, for der er mælkebøtter og de er nu så glade.

Fandens

De står i små, strunke bunker og lyser op på en grå dag, som denne. De giver liv til en have, som ellers er temmelig farveløs lige nu, så jeg nyder dem taknemmeligt. De er vist hadet af en del haveejere, men jeg kan lide dem og de ligner solen, når de står og lyser gult på udvalgte steder derude.

Det er anderledes med brændenælderne. Dem er jeg ikke gode venner med, for de er sjældent hensynsfulde nok til at spare mig for vabler. Jeg kommer altid i nærkamp og jeg taber hver eneste gang, så de skal dø, har jeg besluttet. Det bliver ikke lige nu, for tiden er til en kop kaffe og lidt afslapning inden dagens sidste opgave.

Du vil sikkert også kunne lide