11

Manglende morgenfokus

Solen skinner udenfor. Kaffen trækker på et køkkenbord, som heldigvis er ryddeligt og ikke levner spor fra gårsdagens sene filmaften. Forude er fridag. Det er i orden med mig, men jeg er rastløs. Jeg forstår ikke hvorfor, men det er jeg. Jeg trænger til at gøre et eller andet. Jeg ved ikke hvad, men jeg trænger. Det skal ikke være vinduesvask. De trænger til gengæld også, vinduerne, men jeg gider ikke den slags.

Udenfor skinner solen. Indenfor sniger en hovedpine sig ind over panden. Langsomt kryber den langs hovedbunden, mens jeg stille skriger STOP, for jeg gider ikke. Jeg ved slet ikke, hvad jeg gider. Måske gider jeg lave mønster til den sommerskjorte, som egentlig er så pæn og kunne syes på en times tid, men det er langt fra sikkert.

Når jeg får det sådan, hader jeg mig selv. Jeg bliver så irriterende at være sammen med, for jeg bliver vægelsindet og utilfreds. Den indre dialog kører på højtryk dagen igennem, men den er meningsløs og kun et forstyrrende element i en verden, som gerne måtte være stille. Velbehageligt stille.

Om et øjeblik finder jeg vel fokus. Gør jeg ikke, siger jeg undskyld på forhånd.

Du vil sikkert også kunne lide