10

Varmefri

Appelsinsalvien står på spring. Jeg husker ikke hvem skrev, at hun havde den for de smukke blomsters skyld, men jeg tror næsten, at jeg forstår, for sikke en farve.

Appelsinsalvie

Blomsterne er lysende røde, sarte og spinkle, men endnu ikke sprunget fuldt ud. Det gør ingenting, for så er der lidt at glæde sig til.

Appelsinsalvie

Den vokser støt sammen med alle de andre krydderurter, som i aften skal tyndes en smule ud. Vi har inviteret gæster til lidt grillmad og masser af hygge. Vi glæder os til at se Ella og hendes familie. Vi glæder os til aftenens kølighed, vin, snak og grin. Vi ved det hele venter forude.

Skygger i haven

På en dag som denne, er de skønneste pletter dem, som byder på skygge. Nede i skoven er der helt vidunderligt inde under træerne, hvor der også lufter en smule. Jeg har også luftet lidt, nemlig ønsket om en hængekøje snarest. Det ville være helt og aldeles vidunderligt, at kunne ligge under trækronerne og nyde Vi, de druknede, som er en helt fantastisk dejlig bog, men allermest længes jeg efter Vesterhavet. En anden gang må det blive.

Skygge i hytten

Imens ligger jeg på maven, inde i skyggen og læser. Side efter side sluger jeg, mens dejen til brød får lov til at hæve inde på køkkenbordet. Man skal ikke have travlt på en dag som denne. Jeg holder varmefri.

Du vil sikkert også kunne lide