26

Kartoffelcurry

Verdens nemmeste ret, tror jeg næsten det er. Lidt forberedelse er der, men så passer skidtet også sig selv og det smager fortrinligt med et stykke godt brød til, men i dag spiste vi det med kyllingebryst ved siden af.

Måske er det ikke kønt, men det smager så englene smider vingerne…

Kartoffelcurry

Ingredienser:

 • 750 g kartofler, skrællede og skåret i store firkanter
 • 2 tsk sennepsfrø
 • 2 spsk olie
 • 2 løg, skåret i ringe
 • 2 – 3 pressede hvidløgsfed
 • Et godt drys tørret koriander
 • Salt og peber
 • ½ tsk chilipulver eller lidt frisksnittet ditto
 • 1½ tsk stødt spidskommen
 • 1½ tsk Garam Masala
 • 1½ dl vand
 • 1 dl ærter
 • 2 tsk friskhakket mynte

Sennepsfrøene ristes på en tør pande til de begynder at poppe. Pas på, for de har uro i kroppen og danser vildt, når de først går i gang.

Tilsæt olie, løg, hvidløg og koriander og sauter det under omrøring til løget er blødt. Tilsæt salt, peber, chili, spidskommen, garam masala og kartoffeltern. Bland kartofler og krydderier grundigt og tilsæt så vandet. Kartoflerne småkoger under låg i 15-20 min, eller til de er netop møre. Nu blandes ærterne i, og retten koger videre i et par minutter eller til al væden er opsuget af kartoflerne. Der vil formentlig være en tyk, lidt klæbrig sovs på bunden. Det er i orden.

Den friskhakkede mynte røres i, og curry’en serveres brændvarm.

Fornemmelsen af sennepskorn, som springer på tungen, når man tygger, chilien (som forøvrigt kan tilpasses dine smagsløg) der brænder lidt på læberne og den friske smag af ærter og mynte er helt igennem fantastisk.

Retten kan være del af et tilbud om flere forskellige småretter, men den kan også sagtens spises som hovedmåltid, hvis man supplerer med godt brød eller et lille stykke kød.

Du vil sikkert også kunne lide