10

Kyllingecurry

Oline har fået lov til at bestemme aftenens menu. Det skulle være kylling og det skulle være en af vores curryretter, som smager så vidunderligt. Det skulle være ris og så skulle det være ærter. Sådan bliver det.

Curry

Curries er noget vi alle er vilde med herhjemme. Ikke karryretter, men de, som tager lidt tid at forberede, fordi krydderierne skal håndblandes, inden vi går i gang. Det betaler sig tifold, for en hjemmeblandet curry smager tusinde gange mere nuanceret, vidunderligt og sanseudvidende, end en karry, der er købt færdig.

I dag kom vi noget der ligner dette i morteren:

  • 2 kardemommekapsler (kan også erstattes af en stødt udgave)
  • tørret chili efter behag, fordi vi ingen friske havde
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2 tsk garam masala (krydderi du efterhånden kan købe de fleste steder)
  • 2-3 tsk spidskommen

Det supplerede vi siden med:

  • 1½ tsk friskrevet ingefær (kan erstattes med en stødt udgave)
  • 1 hel stang kanel

Da det hele var stødt sammen, bredte sig en vidunderlig duft af eksotiske himmelstrøg og vi elsker det. Ind imellem kan vi finde på at supplere med andre krydderier eller erstatte nogle af dem her med noget andet, som skal prøves.

Måske synes du, at det er for stort et arbejde. Det er kun til du har prøvet det. Så er det slut med en færdig karry, medmindre det er præcis den smag, du er ude efter.

I en gryde kommes olie, krydderiblandingen, tre fed hvidløg og et stort løg, skåret i skiver. Løget steger blødt og så kommer vi kyllingen ved. Når den er brunet, hældes vand på til det dækker og så skal det bare simre, til man gider spise det.

Tilbehøret bliver jasminris, ærter og godt brød. Vi er i god tid, men når mormor ankommer om lidt, er vi helt klar. Det vil overraske hende ;-)

Du vil sikkert også kunne lide