13

Geranielykke

Jeg investerede i april i et lille udvalg af duftgeranier, som levede deres første liv indenfor i vindueskarmen. Siden blev de flyttet ud på terrassen, for at suge sol og sommer. Altså i de mængder det har været tilgængeligt og fordi jeg ikke kan lade være, skulle der selvfølgelig laves stiklinger af dem.

De har siden stået og passet sig selv. Nogle indenfor, nogle ude på terrassen og nu er der endelig gevinst.

De første blomster

Den første af aflæggerne blomstrer. Planten er endnu ikke stor, men den trives og jeg kan se, at den ikke er den eneste af planterne, som pønser på selvdekorering. Der er flere planter, som står med knopper, så alt i alt må eksperimentet siges at være lykkes.

Inden efteråret skal de ompottes, så de er klar til at henslæbe vinteren indenfor, inden de igen kan flyttes ud, hvor der er lys og luft, men indtil da kan de altså nydes – og det endda snart med fine, små porcelænsblomster. Jeg har været heldig.

Vil du selv forsøge dig med noget lignende, kan det ikke være nemmere. Klip en god top af en geranie (eller for den sags skyld en pelargonie) og fjern de overskydende blade og knopper, så der kun er ca. 3 blade tilbage. Stik den i jord, vand sparsomt og helst fra bunden, vent og pludselig en dag er det lykkedes og du opdager, at stiklingen er begyndt at vokse. Herlig beskæftigelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide