34

Æbleflæsk

Sjovt som Oline siger, “Jeg hjælper gerne. Bare kald!”, for så at forsvinde fra jordens overflade, når jeg begynder at gøre klar til noget, som kunne kræve en minimal indsats fra den unge dames side.

Nå, vi skulle jo have æbleflæsk og det er mig, som har valgt menuen. Nu ender det også med at være mig, som tilbereder. Det er fair. Bare det går…

Æbleflæsk

Det er verdens nemmeste aftensmad og det smager, så englene falder af skyerne og drysser om ørerne på os. Se bare hvor nemt:

Fremgangsmåde

  1. Steg flæsket på en pande eller i ovnen (Jeg pandesteger og det er kun fordi, jeg er åndsvag – Bacon kan steges i ovn ved 225 grader i ca. 10 minutter). Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skær æblernes kernehus væk. Skær dem ud i tynde både. Skær kernehuset væk.
  2. Tag flæsket af panden og læg det på fedtsugende papir – hold det varmt. Brun løgene i lidt af fedtet. De skal være smækkerlækre bløde. Tag dem af panden, drys lidt salt over.
  3. Steg æblerne i lidt af fedtet, ved ikke for kraftig varme. De skal være gyldne, men må ikke stege til mos. Æblerne smages til med salt og et drys brun farin – og for nogle af os, er det essentielt med et drys frisk timian, men det er en smagssag.
  4. Servér med groft rugbrød og sennep. Spis til du segner.

Vi spiser klokken 18. Det er vildt! Det er fordi jeg laver maden. Jeg elsker, at der er god tid til at nyde aftenen efter maden. Kenneth er vist mere sydlandsk og synes det er fint at spise mellem 21-22 om aftenen. Vi er ikke helt samkørte på trods af snart 25 år i samme husholdning. Nu tror jeg aldrig vi bliver det, men ikke om jeg gider bruge energi på andet, end at synes det er sjovt.

Uhm, hvor det dufter :-)

Du vil sikkert også kunne lide