10

Sikke en tid…

Vi har gjort noget, som har taget os alt for lang tid. Vi har været oppe hos mor. Vi var inviteret på aftensmad. Hun bor på anden sal. Det er forklaringen på, at jeg ikke kan huske, hvornår vi sidst spiste deroppe.

Oppe på anden…I de elleve år vi har boet herovre, har det kun været et fåtal af gange, at vi har været hos mor. Alexander var ikke nem at få på anden sal. Ind imellem gjorde vi det, men det blev sjældnere og sjældnere efterhånden som han voksede sig større.

Hjernen er en sjov fætter at være ven med, for den holder fast i mønstre, som egentlig forlængst kunne være ændret. Ingen af os medtænker muligheden for at komme forbi, spise deroppe eller i det hele taget være der i stedet for her. Det ligger så dybt i os alle, at det ikke rigtigt lader sig gøre, at vi glemmer, at sådan er det ikke længere.

I dag har vi spist stuvede spidskål, nye kartofler og frikadeller hos mor på anden sal. Bagefter var der kaffe og gammeldags æblekage med søde makroner og rigeligt flødeskum. Det hele smagte pragtfuldt, men allerbedst var det, at vi hyggede os dejligt og allesammen var i stand til bare at nyde, at vi nu var der og ikke her. Det bliver ikke sidste gang.

Vi skal øve os lidt endnu, inden muligheden for besøg deroppe bundfældes, men nu er vi da på vej. Sikke en tid det tog.

Du vil sikkert også kunne lide