14

Henkogte tomater

Mette ville gerne se resultatet af gårsdagens anstrengelser i form af de henkogte tomater, så her kommer et billede af et af glassene.

Henkogte tomater

Mettes undren har været, at hendes egne tomater ikke kogte helt ud, men stadig var hele i glassene, da hun tog dem ud af ovnen. Det er mine også

Det kan skifte, som vinden blæser, hvor meget tomaterne vælger at gå i stykker, mens de er i ovnen. Det kommer an på tomatsorten, hvor modne de er og i det hele taget en hel masse andre faktorer, som vi ingen indflydelse har på. Til gengæld kan jeg garantere, at det ingen indflydelse har på smagen om tomaterne stadig er hele, når du hælder dem i gryden.

Henkogte tomater

Mos dem let med et grydeske. De er bløde som smør, så det er nemt og hurtigt gjort og kan du ikke leve med hele tomater, kan du, inden du kommer dem  glassene, skære dem i både. Så er der ikke en hel tomat tilbage, når du er færdig.

Denne portion er lavet uden olivenolie. Det har formentlig indflydelse på holdbarheden, så de ikke kan stå så længe på hylden, som de med olie. Til gengæld bestemmer vi selv, hvor meget fedtstof der havner i tomatsaucen og det er vi ganske tilfredse med.

I glassene er kommet hvidløg, persille, timian, salvie, basilikum, chilisalt, hele peberkorn og en ordentlig skudefuld tomater, som siden har stået i vandbad i ovnen ved 120 grader i et par timer. Nu er der tomatsjov til et stykke ind i fremtiden.

Du vil sikkert også kunne lide