42

Shiborifiltning

Shibori

Shiborifiltning måtte prøves, efter jeg for nogle uger siden så dette tørklæde. Det skulle forsøges og det var bl.a. derfor strikkemaskinen blev fundet frem, for 2 meter glatstrik i tyndt uldgarn er ikke spændende, men nogen gange nødvendigt. På en strikkemaskine tager det 10 minutter.

Bagefter var der alle glaskuglerne, som skulle monteres, for det er sådan boblerne er blevet lavet. Glaskugler bundet ind i ulden med elastikker og bagefter en tur i vaskemaskinen til filtning. Resultatet er blevet rigtigt godt.

Shibori

Tørklædet er helt tæt med store luftige bobler og teknikken er så simpel, at det er til at grine af, men resultatet er helt fantastisk og dette tørklæde kunne ende, som et af mine yndlinge.

ShiboriJeg var ikke den eneste, som måtte prøve i går. Anne havde fået samme idé, så smut over og se hendes tørklæde også. De blå nuancer har vi været enige om, men jeg har brugt runde glaskugler, Anne flade – og det giver to lidt forskellige resultater.

Det er ikke det sidste forsøg jeg har gjort med shibori filtning. Strikkemaskinen står klar og på hylderne ligger der med sikkerhed noget uld, som kan forvandles til flere sjove tørklæder.

Nej, jeg kan vel ikke nå at bruge dem allesammen, men snart står julen for døren og der kommer også fødselsdage, venindebesøg og andet, som kunne fortjene et tørklæde eller to. Sjovt har det i hvert fald været.

Om nogle timer starter weekenden. Kan du have en fornøjelig rejse derhen :-)

Du vil sikkert også kunne lide