38

Grå er den nye sort

Tørklæde

Jeg har hørt en fugl synge om gråt til vinter. Det ville passe mig vældig godt, for jeg er vild med grå, men den er sjældent andet end en kedelig farve, som ingen gider. Denne vinter skulle den få en renæssance. Jeg er forberedt nu.

Tørklæde

Der røg lige endnu et halstørklæde af maskinen, men nu er det også slut. For i dag i hvert fald. Resten af dagen er nemlig helliget sofaen og pleje af den ømme hals jeg har erhvervet mig. Nå ja og naturligvis et strikketøj, for strikkemaskinen erstatter nemlig slet ikke sjælens sang, når et strikketøj glider glat gennem hænderne.

Tørklæde

Strikkemaskinen er efterhånden ved at være temmelig gammel, men den kan stadig sit kram. Det er operatøren, som ikke er helt husker…

Maskinen er en Brother, model Electroknit KH-900. Brother laver ikke længere strikkemaskiner, så reservedele er en by i Rusland, men det går nok alligevel. Maskinen er elektronisk, som det fremgår af navnet, og det betyder, at det er nemt og hurtigt at taste nye mønstre ind i den. Det tager kun et øjeblik. Det er designet af mønstret, som tager tiden, men til gengæld er det også den sjove del af arbejdet.

Man kan købe sig til en motor, som strikker, og slipper så selv for at trække slæden, men det har jeg altså ikke. Jeg bruger rugbrød og muskler. Det kan være hårdt arbejde, men ikke mere end det kun tager et kvarters tid at strikke en halsklud som den ovenfor. Bagefter kommer så monteringen. Hæftning af tråde og glatning af det strikkede og det er kedeligt, sagde så den dovne skrædder.

Maskinen kan også en del mere end at strikke fairisle-mønstre, men jeg har ærlig talt ikke sat mig ind i de andre strikketeknikker. Jeg har vist rigeligt at se til lige nu med den svigtende hukommelse in mente :-)

Du vil sikkert også kunne lide