24

Arbejdsglæde

To gange denne uge har jeg stået i skyllerum og klædt om til grønt, som ellers ikke er min foretrukne farve. Til gengæld er det hospitalernes, når de skal operere og sådan må en tolk ind imellem indrette sig. Skik følge eller land fly, som de siger, men pæn er jeg ikke, når jeg står klar til en tur ned på operationsgangen.

Min fascination af operationsstuerne, håndværket og fagterminologien er vedvarende, men jeg oplever gang på gang, at det omvendte også gør sig gældende og det afstedkommer ind imellem sjove situationer. Sjældent dramatiske, heldigvis, men jeg oplever ofte, at sundhedspersonalet glemmer hvad de var i gang med, fordi de fanges af tegnsproget og ind imellem er det mig, som må sige “ja, vi er klar til mere information”, når de standser midt i en talestrøm, fordi de fascineret følger mine hænder.

I dag var der en kirurg, som pludselig, midt i en sætning, sagde “dine hænder smukke, de danser i luften og det er som at se ballet” og jeg blev så glad. Ikke for komplimenten, men for anerkendelsen af, at tegnsprog er det smukkeste sprog, der findes. Det er ballet og jeg elsker, at jeg mestrer det.

Og nu er det tid for endnu en opgave, hvor hænderne skal danse. Jeg er heldig.

Du vil sikkert også kunne lide