12

Kan du huske?

Kan du huske disse her?

Armbåndene

Mine er gamle. Nærmest oldgamle – nå ja, men altså i egenskab af mine. Jeg har haft dem i rundt regnet de sidste 20 år. Overarbejde og udlån til andet bureau gjorde lønningsposen ekstra tung en måned for mange år siden og så vidste jeg præcis, hvor jeg skulle hen.

Jeg skulle i Larsbjørnstræde. Ind i Creol, for den var ny og sikke smykker de havde derinde. Jeg måtte eje nogle af armbåndene. Store og tunge sølvkæder med smukke, rustikke låse og det kunne kun gå for langsomt.

Armbåndene blev vejet, for man betalte per gram. Mine var tunge og dyre, men jeg måtte bare eje dem. Sådan var det og jeg betalte ved kasse 1 og bar triumferende rovet hjem på højre arm.

Jeg knuselskede de armbånd. Jeg bar dem døgnet rundt gennem flere år. Så blev jeg træt af dem og lagde dem nederst i bunken med smykker. Der har de så ligget og samlet støv indtil for nogle dage siden, hvor Oline erobrede mine smykkeskrin.

Der gik nogle timer med at kigge smykkerne igennem, for den slags har oftest en historie og den skulle fortælles, hver gang Oline fremdrog endnu et smykke. Det var hyggeligt og faktisk overraskede det mig, at de smykker, som betyder mest, er dem jeg enten har fået forærende eller de af dem, som jeg har måttet vente på, som armbåndene ovenfor.

Nu er de – sammen med en bunke andre sølvkæder – poleret så de skinner, som katteskidt i måneskin, for det lader til, at de skal have en renæssance. I morgen er Oline klistret til i sølvkæder og skal sikkert bæres, for benene magter ikke, hvad øjnene begærer.

Du vil sikkert også kunne lide