15

Morgennotits

Nu endte det som en nyhed i radioen. En lille sidebemærkning:

En række konflikter med forældre til handicappede børn kunne undgås, hvis kommunerne fulgte reglerne.

Tre ud af fire gange nordjyske forældre får hjælp af kommunen til deres handicappede børn, har kommunerne ikke fulgt reglerne.

Det viser Det Sociale Nævns nye undersøgelse af fem nordjyske kommuner.”

Jeg kan mærke både vrede, sorg og frustration forplante sig i hele kroppen. Jeg håber så inderligt, at der er nogen, som orker tage fat. Det bliver formentlig ikke forældrene, som har alt for travlt med at få hverdagen til at hænge sammen. Det bliver heller ikke mig, for jeg er alt for sårbar og ked af det lige nu.

“- Mange forældre til handicappede børn er i forvejen i en presset situation. Derfor opstår der nemt følelsesladede konflikter, hvis de føler sig snydt. Det kan måske undgås, hvis kommunene følger reglerne, siger Frede Fisker.”

Jeg bryder mig ikke om vinklingen ovenfor. Jeg mener ikke fokus bør ligge på at undgå “følelsesladede konflikter, hvis de føler sig snydt”. Snydt er et frygteligt værdiladet ord, som signalerer voksne, der reagerer som utilpassede børn, når de snydes for en is.

Man burde derimod lægge fokus på, at de fleste af disse forældre, hvis de havde et valg, ikke ville bede om denne hjælp. Man burde have fokuseret på, at reglerne ikke bliver fulgt og disse forældre derfor heller ikke modtager den hjælp, de beder om. Man burde have overvejelser omkring, hvad det gør ved en familie, at de ikke kan regne med kommunen som samarbejdspartner. Man burde huske, at kommunerne ofte ender med at skabe handicappede familier og ikke familier med et handicappet barn. Der er pokkers til forskel.

Jeg kan ind imellem blive så forbandet træt. Måske ender jeg også med at blive rigtigt vred. Det ville være godt, for så handler jeg, men om et øjeblik er det kun ét år siden Alexander døde, fordi vi ikke fandt en samarbejdspartner i vores kommune, men derimod en modstander, som endte med at koste os så uendelig meget.

Kilde: P4, Nordjylland

Du vil sikkert også kunne lide