16

Lyse november

Novemberhave

Farverne er fantastiske udenfor. Skoven er smuk, de åbne vidder gør sig godt i november, men også min have er smuk. Blade på træerne farver verden orange et øjeblik endnu.

I næste uge er det sket med bladpragten. Blæsten kommer og tager dem, så de skal nydes.

Novemberhave

Oskar nifler. Jeg tænker at nok er det smukt, men om et øjeblik er det sket og verden kommer til at bestå af nøgne grene og en himmel, som vil være mere grå end blå.

Sådan er november.

Nøgen og grå trækker den i langdrag. Vi kan næsten ikke vente til december, men november virker endeløs. Måske er det forklaringen på begejstringen ved de lyskæder, som allerede nu sniger sig ind i haverne herovre. Lys i mørket.

Novemberhave

Lige nu er der lys nok. Solen skinner og træernes farver lyser, så de næsten blænder. Sommerfuglebusken smider de sidste blomster, mens bladene stadig er stædigt grønne. Blomsterne takker af for i år og mens jeg går gennem haven, må jeg indse, at sæsonen forlængst er slut. Der er kun oprydningen tilbage.

Novemberhave

Abrikosen står næsten bladløs og amputeret. Sidste år knækkede den. I år gav den op for sår og savn og valgte at forblive frugtløs. Den samler kræfter til næste år.

Jeg kan følge den. Denne sommer har jeg også slikket sår. Langsomt er jeg ved at vende tilbage til verden. I hverdagen er rutinerne ved at snige sig ind. De nye rutiner, som skal indarbejdes, nu hvor verden er væltet.

Ligesom abrikosen har jeg også brugt sommeren på at hele og samle kræfter. Ligesom den, skal jeg have tilstrækkeligt med kræfter til at stå november igennem. November, som kostede os Alexander. November, som er lang, som et ondt år.

Så hjælper det gevaldigt at se, at den også kan være lys og smuk, som i dag.

Du vil sikkert også kunne lide