11

Eftermiddagsstilhed

Annemette og Heidi er lige kørt. Her blev helt stille. Jeg ryddede resterne af frokost og kaffe af bordet og pludselig er alting igen tyst. Oline passer sine gøremål på værelset og Kenneth er krøbet i sofaen, så jeg sidder og strikker alene ved spisebordet. Faktisk er det meget rart med stilhed og fødderne op.

Jeg elsker mit køkken. Det er vist mit yndlingssted i huset og grin bare af samtalekøkkener og væltede vægge, men her fungerer det i stor stil og jeg er ikke den eneste, som holder af rummet.

Det er her vi samles om eftermiddagen. Det er her Olines lektier laves, mens Kenneth svinger kødgryder og det er her jeg ofte får de bedste idéer, mens jeg sidder og glor tomt ud i luften. Det er her kaffen smager allerbedst og det er her venner bliver bænket om mad og snak.

Morgenkaffe

Det er også her den første snert af jul sniger sig ind. Det er her mit store Amaryllisglas altid står. Stort og mægtigt bliver det fundet frem, støvet af og fyldt med rindende koldt vand, for at rumme årets første løg, mens vi med spænding følger dets trang til at nå loftet i rekordfart.

Susannes glas

Nu er der endelig Amaryllis at købe igen og der er ikke et efterår uden, så selvfølgelig er det første løg indkøbt.

Jeg har lige hentet glasset ind. Hele sommeren står det på hylden ude bagved, mens det venter på bedre tider. Så kommer de endelig og det kan igen komme til ære og værdighed.

Susannes glas

Glasset er en foræring fra Susanne. Jeg elsker det og har aldrig siden set noget lignende, så jeg passer frygteligt godt på det. Det ligner et kæmpestort hyacintglas og det pynter gevaldigt, når det står med et smukt løg, men det er vist ikke skabt til lavloftede stuer, så det fylder måske rigeligt, men jeg skiller mig aldrig af med det.

Det er en fornøjelse at nå til sæsonen for Amaryllis. De signalerer forestående jul herhjemme og jeg kan slet ikke undvære dem, men allersmukkest er de nu, når de står i mit høje, sjove glas.

Du vil sikkert også kunne lide