13

Endelig!

Glædelig december

Så nåede vi endelig ind i december og det er tilladt at begynde at jule herhjemme. Morgenen er stille. Kenneth er kørt for en time siden og jeg er den eneste, som er oppe. Hund og barn sover længe endnu, så der er tid til at nyde stilheden og den nybryggede kaffe, som er dejlig varm.

Udenfor regner og rusker det. Det ligner ikke den december jeg håbede på. Den med smukt dalende snefnug fra klar himmel. Sådan er december sjældent, så det er vist min egen skyld, hvis jeg skuffes. Jeg vælger ikke at spilde tid på den slags og tænder i stedet for stearinlys, henter endnu en kop kaffe og sætter mig ved bordet her. Der er nok at gøre og jeg hygger mig med det.

Mørkepakkeri

I baggrunden kører radioen og jeg underholdes af en blanding af musik, sport og nyheder. Det er fint og trygt, mens jeg stille mærker, at livet vist er mere end godt.

Bagved mig står kasserne med julepynten. Der er ting i de kasser, som er helt essentielle for at skabe den helt rigtige julestemning, så jeg glæder mig til at tage hul på dem og måske kan jeg slet ikke vente på, at Oline står op.

Pynten venter

Kan jeg ikke, tyvstarter jeg med nogle af lysene, som er med til at gøre decembermorgener anderledes hyggelige at stå op til. Det må jeg godt, har jeg bestemt.

På himlen anes lyset og alt det blå. Om lidt begynder dagen for alvor. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide