13

Same procedure…

Her er stadig fuldstændig stille og kun radioen sender lyd til verden, for jeg lister rundt og juler en smule, så der allerede er lidt julestemning, når Oline står op. Jeg elsker, at hun stadig synes julen er magisk.

Jeg elsker, at hun fortsat forlanger de samme ting år efter år og jeg ved, at det fortsætter langt ind i voksenalderen, for er der noget vi ikke skal røre ved, er det julen. Sind i kog er helt almindeligt i julemåneden, når udsigten til jul et nyt sted næsten overvælder mennesker, som er vant til…

Julestemning

Jeg finder det morsomt, at hun er så bundet til nogle ting, for vi er ellers ikke kendt for at være meget traditionsbundne, men skiftingen Oline er i den grad med til at hævde nogle traditioner, som vi slet ikke var klar over, at vi havde.

Vores julemad kan sagtens variere. Vi er ikke dem, som skal spise and eller flæskesteg. Vi har spist mange andre ting juleaften. Lam, vildt og andet vi har fået lyst til, men det er slut. Oline forlanger pludselig and og flæskesteg og gæsterne klager ikke, så vi må vel bøje os for flertallet og servere i overenstemmelse med ønskerne.

Sådan er det også med julepynten. Jeg kan få lov til at variere i hjørnerne, men der er ting, som ikke står til at ændre. Derfor er granguirlanden med lysene også hængt op over bjælken i køkkenet som det allerførste.

Helt ærligt, jeg elsker det :-)

Du vil sikkert også kunne lide