11

Tiden går og jeg går med…

Jeg var forbi kirkegården i dag. Frosten havde sat spor allevegne og der var stille derinde. Det passede godt til humøret, som var til en vandretur i stille eftertænksomhed.

Kirkegården

Vi var ikke mange derinde. Der var sikkert for koldt og måske de allesammen var ude, for at købe de sidste julegaver. Jeg var ikke. Jeg var bare. Det sidste var nok i dag.

Kirkegården

Der er smukt inde på kirkegården. Sommer som vinter er der masser at nyde. Lige bag denne smukke, store grav ligger Alexander. Hos Alexander er der liv. Det er der ikke ved denne grav, som nok er flot, men vist også glemt. Den slags sørger tiden for.

Kirkegården

Lidt længere nede bag Alexanders grav, ligger fabrikanten sammen med hustru og formentlig datter. Alderen passer, men det er også alt. Der er intet, som røber hvem Hjørdis er. Man må gætte.

Kirkegården

For enden af sarkofagen sidder denne kvinde. Hun kommer ikke med nogen forklaring, så også idéen med hende må man gætte sig til, men det er et imponerende mindesmærke, der er rejst engang for længe siden. De har sikret sig noget der ligner udødelighed. De er svære at komme udenom.

Kirkegården

Da jeg forlod kirkegården, var der stadig rimfrost på træerne, men lyden af dråber, som ramte jorden, fulgte mig hele vejen ud. I morgen kommer atter en hvid dag, siger de i radioen. Jeg tror dem. Der er hundekoldt derude. Godt jeg er hjemme igen. Hjemme i varmen fra mennesker og vægge. Det trængte jeg til.

Du vil sikkert også kunne lide