10

Og det går jo…

En aften i sofaen, uden andre forpligtelser end dem jeg pålagde mig selv, var lige hvad jeg trængte til. Der er blevet slappet af med lidt strik…

Vanter

Bolsjestribede vanter, som ikke bliver væk i en taske. De er til at få øje på og strikket i dejlig, varm uld. Jeg mangler en tommelfinger, så er de klar. Den kan komme til i morgen, for nu orker jeg ikke mere for i dag.

Juleslik

Oline fik sin juleslik. Det hele ender med at lykkes, synes hun. Nu mangler kun juletræet, for aftenen er også brugt på at klargøre en større opgave, som skulle afleveres i morgen. Den er blevet god, så jeg tror hun sover de tilfredses søvn nu. I morgen kan den lægges på lærerens bord og så er det næsten ved at være juleferie. Hun påstår, at hun trænger. Jeg tror hende egentlig.

Hendes bekymring for Ole har ikke været at mærke før i dag, da tårerne pressede sig på, da hun endelig turde spørge rigtigt ind til, hvordan det gik med ham. Hun spurgte allerede mandag aften, men efter svar gik hun. Alexanders død sidste år ligger latent og lurer i baghovedet på hende. Jeg glemmer det og skammer mig frygteligt, når det går op for mig, at jeg går rundt og tror, at hun er videre. Selvfølgelig er hun ikke det.

I dag blev hun nødt til at spørge og det hjalp at få at vide, at han er i gang med at blive rask og med lidt held kommer hjem til juleaften. En far skal være hjemme sådan en aften, synes hun, så der faldt en sten fra hendes hjerte.

Jeg er glad for, at jeg kunne fortælle godt nyt. Det ender med at blive en god jul. Jeg er helt sikker, for Kenneth er også i bedring. Det går altsammen.

Du vil sikkert også kunne lide