4

Kenneths Glögg

Jeg spurgte Kenneth om opskriften på hans juleglögg og selvfølgelig vil han dele og han påstår endda, at hemmeligheden ikke ligger så meget i krydderierne, men mere i de gode ingredienser og så naturligvis frugter og nødder. Nå ja, og så én hemmelig ingrediens, nemlig kandis, så her kommer lige en beskrivelse af hans vigtigste juleforberedelser:

Kenneths Glögg

Krydderierne rækker til ca. 1½ liter af den gode glögg, men den bliver jo altså allerbedst, hvis man med kærlig og gavmild hånd forbereder rosiner (af enhver tænkelig slags) og nødder, som kan være mandler, paranødder og hasselnødder allerede mens sommersveden hagler af kroppen. Han påstår nu alligevel, at man sagtens kan nå at smide skidtet i bad i en god cognac eller whiskey en dags tid eller to – vend dem med jævne mellemrum.

Det allervigtigste: Køb en rødvin, som ikke er alt for sur. Lad være med at købe den billigste, for glögg skal også kæles for, så brug en god en af slagsen. Halvanden liter rødvin lunes langsomt op i en gryde sammen med en hel kanelstang (de lange og ellers 2-3 stykker hel kanel), 4-5 stjerneanis, 5 nelliker og skallen af en økologisk appelsin (put det i et kaffefilter, så det er til at tage op bagefter). Saften fra appelsinen hældes i drikken.

Lad det stå og trække for svag varme nogle timer. Smag drikken til med kandis eller andet sukker, for den må endelig ikke være for syrlig “for så vrænger kvinderne og det holder slet ikke til jul”, som han siger. Han har fat i den lange ende…

Når du er klar til at drikke glöggen, skal den bare varmes rigeligt op og til allersidst tilsætter du så nødder og frugter, som giver sådan et dejligt, bredt smil efter et par glas.

Jeg elsker Kenneths glögg. Prøv den i år, eller skriv dig bag øret, at du i sommerferien skal sætte frugt og nødder på glas, dækket med det allerbedste baren formår. Du kommer ikke til at fortryde det :-)

Du vil sikkert også kunne lide