21

Jeg ku’ bruge Ole

Da jeg var barn, læste jeg ved en lampe udformet som Ole Lukøje. Jeg tror, at han var støbt i messing. Han sad på månen iført hvid natskjorte og med sin røde paraply og når jeg tændte for ham, bredte et varmt, rødt skær sig over hovedpuden. Jeg elskede ham.

Jeg husker endnu, når mor sang Ole Lukøje for mig. Siden hen sang jeg den selv. Jeg sang altid som barn. Tidligt og silde kunne man høre mig tralle. Jeg må have glemt nogle af versene, for jeg sang kun disse to. Der er vist fem…

Den lille Ole med paraplyen,
ham kender alle småfolk i byen,
hver lille pige, hver lille dreng,
han lægger sødt i sin lille seng.

Og har om dagen de artig’ været,
og kærlig fader og moder æret,
da kan så glade til sengs de gå,
og drømme smukt om Guds engle små.

Om et øjeblik smutter jeg ind under dynen. I aften har jeg ingen Ole Lukøje til at sørge for min søvn, men den må heller ikke blive alt for tung, er jeg bange for. Jeg skal op igen klokken 5. Det er midt om natten for mig.

Du vil sikkert også kunne lide