43

Kogler

Jeg har én gang været i gang med dette mønster. Så blev mine noter omkring mønstret væk og jeg opgav og lod strikketøjet hvile. Efter en tid, trævlede jeg det op og satte garnet tilbage i reolen. Sådan skulle det nok være, mente jeg.

I går faldt jeg over mønstret og fandt garnet frem igen. Jeg synes det er så smukt og meget dekorativt, så nu strikker jeg igen på livet løs, eller det er måske en overdrivelse, for arme og skuldre kræver hyppige pauser, men jeg strikker da.

Kogler

Jeg kalder mønstret Kogler, fordi jeg synes det ligner små kogler, som ligger tæt. Andre ville måske synes, at det ligner flammer, men i grunden er det ganske og aldeles ligegyldigt. Kald det hvad du vil.

Dette her ender som endnu en halsklud, men mønstret kunne være smukt, som bol på en kort cardigan, så jeg er ude i overvejelser omkring fremtidige strikkeprojekter, for der er også lige denne her, som frister frygteligt og så var der jo Ella Jacket, som også gerne skulle på pindene.

Har du lyst til at give dig i kast med mønstret, kommer her en beskrivelse:

Kogler

Kogler

Mønstret er deleligt med 10 +1 og løber over 16 pinde, men er lynhurtigt memoreret.

At mønstret er deleligt med 10 +1 betyder, at der skal slås 11, 21, 31, 41eller 101 masker op. Ti ganget med et eller antal, som passer med din ønskede bredde plus den sidste, ekstra maske.

1. Række: (forsiden) 1 r, *slå om, 3 r, (tag 1 m løst af p, strik 2 m ret sm, løft den løse m over), 3 r, slå om, 1 r*; gentag fra stjerne til stjerne til enden af pinden.

2. Række: Vrang.

Gentag disse to pinde 3 gange mere.

Række 9: 2 r drejet sammen, 3 r, slå om, 1 r, slå om, 3 r, *(tag 1 m løst af p, strik 2 m ret sm, løft den løse m over), 3 r, slå om, 1 r, slå om, 3 r*; gentag fra stjerne til stjerne til de 2 sidste masker, som strikkes sammen.

Række 10: Vrang.

Gentag disse 2 pinde 3 gange mere.

Et lille fif…

Hvis du vil strikke et halstørklæde, kan du med fordel lave en kant med retmasker, for at gøre strikken mindre tilbøjelig til at rulle. Slå ekstra 6/8 masker op og strik henholdsvist 3/4 masker ret i hver side på alle pinde, inden du påbegynder mønster.

God fornøjelse, hvis det skulle friste :-)

Du vil sikkert også kunne lide