17

Vanens magt

Vanens magt er stor og det gælder også, når man fungerer som illustrator. Et godt makkerskab med et program er guld værd, så sådan et har jeg selvfølgelig også udviklet med mit yndlingstegne- og legeprogram Fireworks, som nærmest er at betragte, som en forlængelse af min højre arm.

Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af det, for vi har sammen udviklet min helt unikke streg, som afspejler mine kruseduller rigtigt godt. Det gør akkurat, som jeg beder det om. Det er udvidet med hjemmelavede små finurligheder, som gør, at jeg ved nøjagtigt hvad der skal til, når jeg sidder og arbejder.

Vaner kan også gøre sløv i betrækket, så ind imellem beslutter jeg, at jeg skal gøre lidt mere ved Illustrator, fordi det giver mig et helt andet udtryk. Jeg tager det som en udfordring til en start. Jeg begynder tålmodigt at strege op, lege, flytte lidt, farve og så går det galt, for det fungerer absolut ikke, som Fireworks. Faktisk helt anderledes og der er funktioner, som stadig er mysterier for mig, men jeg er stædig ad pommern til, når det passer mig at være det.

Jeg har besluttet mig for, at der skal laves en illustration om ugen i Illustrator. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg bliver frygteligt irriteret over ikke at beherske selv basale funktioner, så målet er at tvinge mig selv til at udvide hyacinten en anelse. Jeg er gået i gang… og det går langsomt, men det er interessant at se, at det forandrer stregen en anelse…

Første forsøg

Målet var hende, som efter en travl morgen møder ind på kontoret med smil på læben, hektiske røde pletter på kinderne, perlekæden snorlige, nystrøget tweed og stiletter og så alligevel det der lettere febrile blik, som kan få enhver til at lade være med at spørge…

Faktisk er jeg temmelig tilfreds. Det er ikke et helt ringe resultat, når jeg skal være flink ved mig selv og jeg kan jo bare lade være med at fortælle dig, hvad jeg ikke kunne finde ud af. Så finder du heller aldrig ud af det ;-)

Jeg klør på. Jeg vil mestre begge programmer. Det er målet.

Du vil sikkert også kunne lide