11

En god start

Morgenstund har sikkert haft guld i mund, men jeg nåede ikke at se det. Jeg sov godt og vel med hovedet arrangeret i en eller anden latterlig vinkel, som har efterladt mig med noget, der sagtens kunne udvikle sig til et hold i nakken.

Puden lå på gulvet, dynen havde Kenneth og jeg frøs gevaldigt, da jeg endelig fik øjne. Gad vide, hvad jeg har kæmpet med i nat…

Udenfor er der på det nærmeste forår, så først vand over til kaffen og så hurtigt en strikketrøje og gummistøvlerne på, for lige at komme ud og morgensanse. Der dufter af forår. Af muld og grøde.

Kradse børster

Der er stadig ikke meget at se derude og i virkeligheden er det jo fortsat vinter, men alting begynder at røre på sig. Knopper vokser omtrent dag for dag, Sankthansurten skyder og erantis, vintergæk og krokus vælter op af jorden.

Jeg får lyst til en tur ind forbi torvet. Ind og hente frugt, grønt og måske lidt fisk, for der er højt til himlen i dag, men jeg kommer pludselig i tanke om, at jeg ikke har fri. Forude venter en lang arbejdsdag, som får lov til at bestemme. Jeg vil tøjle lysten til at komme ud i verden og i stedet koncentrere mig om, at få brugt de første timer af dagen på at slappe af, så energien er intakt senere. Jeg får brug for den.

Kaffen er varm og smager fortrinligt. Det bliver en fantastisk dag. Jeg kan mærke det.

Du vil sikkert også kunne lide