10

Opgrader dine strikkepinde

I går købte jeg de nødvendige ærmepinde. Jeg strikkede bolen og fik brugt de sidste nøgler garn, der var vundet op. I dag er jeg klar til ærmestrik. Den kedeligste del af Cobblestone er overstået.

Det er skønt og det bedste ved denne ærmestrik er, at jeg ikke behøver starte på strømpepinde, men kan kaste mig over en lille rundpind med det samme. Så er der fart på fra startskuddet lyder. Det passer så vældigt.

Mere garn

Små rundpinde kan være en plage, fordi wiren sjældent er særlig samarbejdsvillig efter at have ligget snoet tæt sammen inde i pakningen. Det er der råd for.

Snup din rundpind, sæt lidt vand over og find et fad frem, som tåler varmen. Når vandet koger, lægger du rundpinden i fadet og overhælder den med det kogende vand. Wiren folder sig ud og bliver efterfølgende blød og medgørlig. Det gør en pokkers stor forskel.

Kvaliteten af en rundpind er afgørende for fornøjelsen ved at strikke. Overgangen mellem pind og wire skal være glat og uden forhindringer, som afholder maskerne fra at glide nemt og bekvemt over pinden, men også wirens blødhed er afgørende for, hvor nemt det er at strikke med pinden.

ADDI er uovertrufne hvad det angår, men du kan sagtens opgradere dine gamle rundpinde med en kande kogende vand og et fad, som tåler varmen. Det forandrer ikke overgangen mellem pind og wire, men det gør wiren blødere og dermed strikkepinden meget skønnere at sidde med. Prøv det :-)

PS – dette fif skal IKKE anvendes til bambus- eller ædeltræ, men kun til metalpinde.

Du vil sikkert også kunne lide