22

Yndlingen, en god blyant

Skrivebordet

Jeg har skriveredskaber af enhver slags. De står allevegne og det er formentlig en tidlig erhvervsskade, for jeg havde et bredt udvalg af penne, da jeg arbejdede som reklametegner. Hver især var de gode til lige præcis én slags skrift. De kunne ligge helt perfekt i hånden til et bestemt sving, en specifik bogstavstørrelse eller en streg, som gav et helt pæcist udtryk, som var efterspurgt til en opgave.

Jeg har stadig en forkærlighed for skriveredskaber, men jeg er aldrig nået ud over at synes, at det absolut bedste at skrive med, er en ganske almindelig blyant. Ikke en stiftblyant, for de skriver alt for tyndt, men en rigtig gammeldags blyant.

En klassiker, som Viking, med den helt rigtige spids skriver som en drøm, så alle mine notesbøger er skriblet fulde af blyantsstreger, blyanttegninger og viskelæderfnuller, for gaven er, at det er muligt at redigere og desuden bestemmer jeg selv, hvor fine og tynde mine skriblerier skal være.

På mit skrivebord er kun ganske få tilgængelige af slagsen. Jeg har til gengæld en hemmelig skuffe, som er fyldt med gode, gammeldags blyanter. Jeg behøver vel egentlig ikke gemme dem, for jeg er tilsyneladende den eneste i hele verden, som synes det optimale skriveredskab er en gammel, slidt blyant, men den er og bliver min yndling.

Du vil sikkert også kunne lide