8

Frostbidt timian

Frostbidt

Frostbidt citrontimian fra urtebedet, 27. marts 2008

Timian er en skøn urt at have i krydderbedet. Den breder sig på smukkeste vis, smager pragtfuldt og dufter helt vidunderligt, når man stikker en næve gennem den.

Hos os vokser den glad og gerne. Krydderurtebedet er anlagt i mager, tør jord og det er noget timian kan lide, så den breder sig trofast ned gennem bedet og fungerer nogle steder, som det smukkeste bunddække.

Jeg har flere forskellige sorter, men min lave, krybende citrontimian med de sart lilla blomster er yndlingen både med hensyn til smag og udseende.

Timian blomstrer i juli/august og når det sker er det den rene overdådighed. Planten er på det nærmeste forsvundet i alle de yndige blomster, som pludselig åbenbares og de alene er grund nok til, at man skal forsøge sig med timian, synes jeg, men allerbedst er, at den er klar til anvendelse hvad enten det er juni eller januar. Det er bare at hente den indenfor og om nødvendigt lade den tø op.

Du vil sikkert også kunne lide