12

Stokroser på vej

Stokrose

Jeg tror på stokroserne i år. De har nemlig travlt. Det er helt i orden med mig. Jeg har ventet længe på dem.

De startede som frø, der ankom til matriklen midt i august 2006. De blev sået, nurset og siden glemt, for det var vejen frem ifølge Dana, som er stokroserådgiver herhjemme.

Sidste forår blev de flyttet ud på deres fremtidige pladser i haven og langs husmurene. De nåede at vokse pænt, visne ned og er nu endelig på vej igen. I år skal de efter sigende blomstre. Jeg kan næsten ikke vente med at se, hvilke farver jeg er endt med at have hvor, for på trods af Danas sirlige farveinddeling og siden min intention om samme, så endte det med en løsning, som har indbygget overraskelse. Jeg blandede alle frø, inden jeg såede dem, for det skulle nødig blive for “pænt”, når jeg siden skulle placere planterne. Jeg kan lide en snert af anarki.

Jeg hepper på planterne hver morgen. Jeg er sikker på, at det gør en forskel.

Du vil sikkert også kunne lide