12

Lørdagsgoder

Olines tæer

Jeg har set Oline i dag. Udenfor. I solen. Hele eftermiddagen har hun ligget henslængt i et hjørne med en Stephen King og solstrålerne til at varme sig. Man kan vel også sige, at de stænger trænger, eller noget.

Midt på eftermiddagen vendte Kenneth endelig hjem fra Tyskland. Han var kørt derned meget tidligt denne morgen, så kaffen faldt på et tørt sted…

Solkaffe

Det gjorde den også for mit vedkommende. Jeg har gjort rent i snegletempo det meste af dagen. Jeg er den lykkelige ejer af en begyndende bi- og kæbehulebetændelse, så enhver bevægelse med hovedet gør mig venligt men bestemt opmærksom på, at jeg har sådan et. Den rengøring gik langsomt.

Solkaffe

Så var det lykken at sidde et øjeblik i solen med en kop varm kaffe og dem jeg elsker samlet igen. Også Oskar var lykkelig. Han har tilbragt hele dagen på flugt fra støvsugeren eller siddende ude ved hoveddøren, hvor han har ventet på Kenneth. Han blev ikke rolig, før vi alle var samlet og støvsugeren pakket væk, så han er tilpas nu.

Krydderurtebedet

Efter kaffen gik Kenneth ombord i krydderurterne. Det ser sørgeligt ud, når det lige er blevet onduleret, men det ender godt. Om ikke ret lang tid er der frodigt og saftiggrønt af friske krydderurter, som kan hentes i store, solide håndfulde. Jeg glæder mig. Det begynder at ligne forår nu. Haven dufter af rosmarin, timian, solbærsalvie og mynte. Det er lørdag. Den er slet ikke slut endnu.

Du vil sikkert også kunne lide