49

Hæklet tørklæde

Sofahygge

Først snuppede jeg en kop kaffe og hækletøjet og så fandt jeg sofaen, for jeg trængte til et øjeblik med ingenting. Det var herligt. Jeg fik set to amerikanske komedieserier og et par minutter af Dr.Phil og så var jeg klar til en presning af det færdige tørklæde.

Næsten to meter

Det endte med næste to meter, da jeg var færdig. En meter og 94 centimeter for at være helt præcis.

Jeg turde ikke smide det i vaskemaskinen, så jeg endte med et fugtigt klæde og et varmt strygejern og det fungerede fint. Tørklædet er blevet dejligt blødt og føjeligt, efter det fik en tur med damp. Det har en helt unik tyngde på grund af garnvalget og det kan jeg godt lide.

Smukke lapper

Lapperne er smukke og farveforløbene er helt fantastiske. Det er gratis glæde så det basker. Ikke alene er garnet en gave, men også de smukke farver har været helt gratis, fordi garnet selv sørger for de mange skift.

Jeg synes faktisk tørklædet matcher de smukke, men temmelig kostbare Sophie Digard og nok er garnet her dyrt, men det kommer aldrig i nærheden af at koste, hvad hendes tørklæder koster.

Klar til vinter

Du får lige lidt fakta omkring tørklædet og så skal jeg aldrig nævne det mere…

Mønster: Hæklet tørklæde fra Hendes Verden

Garn: Noro Flower Bed (en dejlig gave fra Anne)

Færdige mål: 194 x 20 centimeter

Garnforbrug: Tørklædet vejer 243 gram. Kanten æder vel nogle få gram, men er hæklet i Drops Alpaca, som ikke vejer ret meget. Resten må man påregne er Noro Flower Bed, som koster i omegnen af 210 kroner per 100 gram, så tørklædet er ikke billigt, men smukt og tidløst.

Uhm

Justeringer: Jeg har hæklet lapper med kun 3 omgange stangmasker. I opskriften er de lavet med fire omgange, men jeg ville have et spinkelt og knapt så bredt tørklæde. Jeg har valgt at hækle de enkelte lapper i én slags garn og ikke skifte farve efter hver blomst. Det er meget nemmere og fungerer fint, fordi garnet selv skifter farve løbende.

Hot or Not: Jeg er sikker på, at det bliver brugt flittigt til vinter. Jeg er vild med det og har allerede bestilt Noros nye strømpegarn i et par farver, for succes skal gentages og jeg forelskede mig straks i nogle violette og syregrønne farver, så det er klart en succes og tilmed rigtigt hyggeligt at hækle.

Du vil sikkert også kunne lide