37

Besværlige basilikum

Basilikum

Jeg har altså ikke stort held med basilikum. Det er forsøgt mere end én gang og i mange forskellige forklædninger.

En gang såede jeg det selv nede i mit væksthus og den fugtige varme var ikke helt tosset. Det trivedes, voksede og jeg plukkede ivrigt, men pludselig en dag, var det mildest talt dødt. Der var ingen sandsynlig forklaring, for det havde akkurat de samme betingelser, som det hele tiden havde haft. Det blev vist bare træt af livet.

En anden gang købte jeg færdige potter med det og satte på terrassen. Den ene overlevede et pænt stykke tid, den anden døde på andendagen. De havde samme betingelser.

Det er forsøgt siden og med skiftende held. Ude og inde har basilikum haft plads, men intet af det lader til at ville blive rigtigt godt. Der er vandet fra toppen og vandet fra bunden. Der er givet lidt og meget vand. Der er stort set forsøgt alt.

Nu har jeg absolut ingen forventninger. Skal vi vædde på, at det lykkes?

Du vil sikkert også kunne lide