17

Langsom Tortilla

Sådan en aften, hvor Oline og jeg er alene og solen skinner, skal aftensmaden være nem, for jeg gider ikke bruge lang tid i køkkenet. Oline valgte, at vi skal spise tortilla. Det tager ingen tid at forberede og resten er stille venten, til æggemassen er bagt færdig.

Egentlig skal der flæsk i, hvis der skal andet end kartofler og løg, men vi snupper en tilsnigelse med lidt friskhakkede krydderurter og små, smagsfulde tomater på toppen i stedet for flæsken.

Tortilla

Skivede kartofler og løg brunes på panden. Løgene klar være klare og kartoflerne næsten gennemstegte, når man hælder æggemassen, som består af et passende antal æg, lidt vand og krydderier, over. Inden vendte vi friske krydderurter i kartoflerne. Det blev en blanding af rosmarin, estragon og et par blade salvie. Til sidst smed jeg på toppen nogle af de gode tomater.

Der serveres godt, hjemmebagt rugbrød i tykke skiver, iskold mælk og ekstra salt til skidtet. Så er vi godt kørende, er jeg sikker på.

Mens tortillaen bliver færdig, kan jeg vist lige nå at smide lidt lavendler i jorden. Det skal forsøges.

Du vil sikkert også kunne lide