54

Smult vand, tak

Jeg er lige kommet hjem fra Dronninglund Sygehus og bliver helt overvældet over alle de gode tanker og ønsker, som er lagt herinde – endda uden nogen særlig god forklaring på hvem, hvad og hvor. Tak skal I have for dem.

Min mor er blevet indlagt med en blodprop i hjernen, men er allerede i stærk bedring. I går vidste hendes veninder det ikke og derfor skulle de ikke læse det her på siden. I dag håber jeg, at de ved besked.

Hun blev indlagt i går formiddags, havde mistet temmelig meget tale og var konfus. Der var ingen tvivl om, at der var noget helt galt og heller ingen tvivl om, at hun var ramt af enten en blodprop eller en hjerneblødning. Det skulle vi have svar på i dag til en scanning i Hjørring.

Det har vist sig at være en blodprop, som allerede nu er næsten opløst. Det kunne mærkes på hende denne morgen, hvor vi kom op til en mor, som naturligt nok var rystet og bange, men ikke desto mindre lignede sig selv.

Der er fundet spor af flere gamle blodpropper ved scanningen og det kaster lys over nogle lidt uforklarlige episoder, hvor hun har klaget over at være uspecifikt dårlig, men fordi hun er forholdsvis nydiagnosticeret med sukkersyge, er hendes utilpashed blevet forklaret med den. Jeg tror ikke længere, at det er sådan, det hænger sammen.

Hun har været ualmindelig heldig. Jeg er temmelig sikker på, at hun kommer sig fuldstændigt og allerede i dag lignede hun sig selv. Det skete ganske få gange, at hun måtte lede efter enkelte ord. Hun er ikke fysisk ramt og fungerer helt normalt bortset fra de enkeltstående episoder, hvor et enkelt ord blev væk.

Jeg vil gerne snart have lidt smult vand. Og et rygestopkursus.

Du vil sikkert også kunne lide