2

Katost og Stjerneskærm

Jeg har vandet blomster. Jeg har gået rundt i egne tanker, nydt vejret og i det hele taget ikke lavet mere, end det jeg havde lyst til. Det har været dejligt. Jeg trængte til, at dagen fik et indhold, som gav ro indeni. Det kan haven altid give mig og også i dag virkede min hjemmestrikkede terapi.

Katosten står på spring. Det er svært at se lige nu, at den ender med at være et af de kønneste indslag i haven om et øjeblik. Den blomstrer snart og står så i blomst omtrent frem til efteråret. Den er yndig og sejlivet, så kan man lide den, er der fuld valuta for pengene.

Da jeg i sin tid såede den, var den fejlpakket. Jeg troede, at jeg var i gang med at fremelske stjerneskærm, som jeg længe havde ønsket mig. Det var også hvad brevet med frøene lovede, men det skulle vise sig, at frøene var Moskuskatost.

I første omgang var jeg skuffet, men siden er jeg kommet til at holde meget af den underlige plante, som starter med at ligne et stykke ukrudt, men siden forvandler sig til den rene skønhed. Nu gør det slet ingenting, for stjerneskærmen har jo fundet vej ind i haven alligevel.

Først var der Annes to planter og i dag fik de selskab af yderligere tre af slagsen. De er utroligt smukke og nok kan man ønske sig en plante, men så blive frygteligt skuffet, når man ser den i virkeligheden. Sådan er det ikke med stjerneskærmen. Den er akkurat så smuk, som jeg havde forestillet mig.

Jeg holder mest af Albaen, men Kenneth er vild med Primadonnaen, som sætter purpurfarvede blomsterskærme. Anne havde en med i hver af farverne, så det kunne ikke passe bedre. I dag snuppede jeg endnu to Alba og så fik Kenneth endnu en Primadonna at nyde nede i bedet. Vi er svært tilfredse begge to, men det er sikker fordi, han ikke opdagede, at jeg snuppede to af min yndling ;-)

Du vil sikkert også kunne lide