34

Snip Snap Snude

Som barn havde jeg og Annemette en samling børnebøger i ti bind, Mit Skatkammer. Vi elskede de bøger. De blev slidt flittigt. Først af mor, siden af mig, når jeg læste godnathistorie for Annemette. Jeg kan stadig huske min yndlingshistorie…

Der var en gang en konge, der havde tre sønner. Den ene hed Skrat, den anden Skratskratterat, og den tredie Skratskratteratskratskrirumskrat. Der var også en anden konge, der havde tre døtre. Den ene hed Sip, den anden Sipsippenip, og den tredje Sipsippenipsipsirumsip. Da de var blevet voksne, giftede den ene konges sønner sig med den anden konges døtre. Skrat fik Sip, Skratskratterat fik Sipsippenip, og Skratskratteratskratskrirumskrat fik Sipsippenipsipsirumsip. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Kan du huske din yndlingshistorie? Jeg husker forbavsende mange ting fra min barndom. Annemette husker stort set intet. Det er spøjst, synes jeg, som der kan være forskel på evnen til at huske. Det er ikke genfortællinger, men reelle erindringer jeg har. Annemette har næsten ingen. Så deler jeg. Jeg har nok at dele ud af. Det elsker vi begge, at jeg gør.

Jeg har vores gamle og elskede Mit Skatkammer stående og har slidt yderligere på det, da mine børn var små. Jeg elsker stadig at læse i bøgerne.

Du vil sikkert også kunne lide