17

Skvalderkål

Nogle haveejere forbander skvalderkålen. Jeg er ikke en af dem. Jeg fjerner den, hvor den ikke skal være, men jeg har områder af haven, hvor den får lov til at stå.

Jeg ved godt, at den er agressiv og breder sig voldsomt. Jeg ved godt, at den har lange rødder, som trækker store veksler på tålmodigheden. Jeg ved, at den er irriterende, hvis man ikke gider den, men den er sådan indrettet, at er den først kommet ind i haven, er den ikke til at slippe af med. Den er omtrent uundgåelig, så man kan ligeså godt gøre en dyd af nødvendigheden og leve med den. Det gør jeg.

Jeg elsker, når den folder blomsterskærmene ud og spreder hvide skyer i hele haven. Så plukker jeg den i hobetal og laver de smukkeste, fjerlette buketter med skvalderkål og husker på, at den i USA sælges på planteskoler som bunddække. Ikke alle hader den.

Lige nu springer skvalderkålen og jeg plukker buketter, som står allevegne og pynter. Jeg prøver at leve med den og ikke mod den. Den er jo smuk.

Du vil sikkert også kunne lide